Σοφία Χατζηδημητρίου

Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια

+306936494450


B.Sc. Psychology
Pg.Dip. & M.Clin.Sc. in Psychoanalytic Psychotherapy
Pg.Cer. in Group Analysis

Σας καλοσωρίζω στον ιστότοπο του TalkingCure!

Εδώ θα βρείτε δημοσιεύσεις που αφορούν σε θέματα της Ψυχής, της Ψυχοθεραπείας, των Σχέσεων, της Πνευματικότητας, του νοήματος της ζωής μας, όλα αποστάγματα των 25 χρόνων ενεργής προσωπικής και επαγγελματικής πορείας στον χώρο της Ψυχοθεραπείας.

Ξεκίνησα το Ψυχοθεραπευτικό μου ταξίδι από την Αγγλία, το 1995, στο University of Kent at Canterbury (University of Kent Alumni), όπου έκανα και το μεγαλύτερο μέρος των σπουδών και της εκπαίδευσής μου για 9 χρόνια, υποστηριζόμενη τα τρία τελευταία χρόνια με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση / Onassis Foundation​.

Παράλληλα, από το 1999 έως το 2004 εργάστηκα ως Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια σε διάφορες δομές του ΕΣΥ της Αγγλίας (NHS England). Στο Institute of Group Analysis του Λονδίνου παρακολούθησα μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία τον τελευταίο χρόνο παραμονής μου στην Αγγλία και από το 2004 συνέχισα την πορεία μου στην Ελλάδα, όπου ιδιωτεύω έκτοτε, βλέποντας θεραπευόμενους ατομικά, σε ομάδες ή ζεύγη.

Θα διαπιστώσετε πως έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Ποίηση, όπως και στην Φωτογραφία, οι οποίες για μένα, αλλά πιστεύω και για πολλούς από εσάς, λειτουργούν - δυνητικά - θεραπευτικά και μπορούν να μετουσιώνουν, μέσω συμβολισμών, τις υπαρξιακές μας αγωνίες, τις εσωτερικές μας συγκρούσεις, τα τράυματά μας, μεταβολίζοντάς τα, ομορφαίνοντάς τα και αποδίδοντας ουσιαστικά σε αυτά την υπερβατική τους διάσταση.

Η Ποίηση είναι Προσευχή, αναζήτηση νοήματος, βάλσαμο για τις τραυματισμένες ψυχές μας, ένα ζεύγος φτερά για τα πήλινα κορμιά μας, όπως και η Φωτογραφία ένα μοναδικό μέσον πρόσληψης, κατανόησης, προσέγγισης και αφήγησης του κόσμου μας, εσωτερικού και εξωτερικού. Το πάντρεμά τους συνιστά τον πυρήνα του TalkingCure.

Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων
Ομαδική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων
Συμβουλευτική Ζεύγους